torsdag 30 juli 2009

Det händer grejer

Jag har nu efter en del strul med radiostörningar tagit steget och bytt ut min gamla Futaba mot en Sanwa m11 2,4. Det verkar som det var något med mitt borstlösa system som inte kom överens med Futaban då den funka fint innan det kom i bilen och det är inga problem i Nitro bilen, Jag gjorde ett försök med att skärma av mottagaren med alufolie och då verkade det fungera. Det skulle vara intressant och höra om det är flera som har haft samma problem.











Det har varit lugnt på tävlingsfronten ett tag men nu börjar det dra ihop sej inför Fredriks minne i Örebro, det är tyvärr lite tunt med anmälda hoppas det rullar in nu sista veckan.
Jag har försökt träna en del på vår nya bana men vädret har satt käppar i hjulet. Riktigt roligt är att det är många nya förare som har tillkommit förhoppningsvis så är det några som kommer att börja tävla.
Nu till en annan sak. Jag och kompisarna brukar ha några fisketävlingar på sommaren och igår var den första. Det blev inte så mycket fisk däremot så halade Daniel in en riktig best på 9,4 kg. Det kommer en bild senare.

1 kommentar:

adam sa...

Radiostyrda bilar finns i tre huvudkategorier - nitro radiostyrda bilar, bensin radiostyrda bilar och elektriska radiostyrda bilar. Inom dessa kategorier finns det också olika variationer såsom med nitro fjärrkontroll bilar kommer att byggas och obebyggda versioner eller med elektriska kommer borstas och borstlösa. Elektriska radiostyrda bilar är det enklaste att använda och med de nya borstlösa bilar så snabbt som de nitro sådana. Nitro bilar är mer av en hobby produkt än de elektriska dem som de är lite svårare att använda men när du lär dig att använda dem är jättekul och det lilla motorn bidrar till realismen i modellen. Slutligen bensinbilar körs på vanlig bensin och olja från bensinstationen men är mycket större än de nitro dem så är de dyraste typen av bil. Radiostyrda Bilar är bäst i alla andra rc leksaker. eftersom de behöver någon extra erfarenhet att köra ..